Karadeniz'in vazgeçilmez ekmeğidir. Ben Karadeniz turuna katıldığımda tatmaktan en hoşlandığım tatlardan bir tanesi idi. Kuzenim de mısır ekmeğini çok lezzetli yapar. Ben de kendisinden tarifini alıp, blok okuyucuları ile paylaşmak istedim. Umarım sizler de denersiniz.
MALZEMELER:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağı
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 4 su bardağı mısır unu
- yarım su bardağı beyaz un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
Yumurta, sıvıyağı ve sütü karıştırın. Mısır unu, beyaz unu, toz şekeri, tuzu ekleyip, karıştırmaya devam edin. Sonra sıcak suyu ilave edin ve hepsini birlikte iyice karıştırıp, daha önceden sıvıyağ ile yağladığınız borcama karışımı dökün ve yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (bir bıçak yardımıyla kekte yaptığınız gibi, bıçağı batırarak kontrol edin) Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder