Bizim ailede kız kardeşimin en çok sevdiği yemeklerden biridir. Annem de bu yemeği çok lezzetli yapar. Tat vermesi için, içine patates ve nohut ekler. Sizler de bu şekilde hiç denemediyseniz kesinlikle bir kere bu şekilde denemenizi tavsiye ederim...
MALZEMELER:
- 1 kilo kereviz
- 2 adet orta boy soğan
- 1 adet büyük boy patates
- 100 gram kıyma
- 1 tutam tuz
- yarım su bardağı nohut
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 adet orta boy domates veya 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
YAPILIŞI:
Yemeklik kesilmiş soğanı zeytinyağın da pembeleştirin. Kıymayı ekleyip, kavurun. Kıyma kavrulduktan sonra küp kesilmiş domatesleri ve kırmızı toz biberi ekleyin. Domatesler suyunu çekince nohutu ekleyin. Hemen arkasından küp kesilmiş kerevizi , kerevizin taze yapraklarını ve küp kesilmiş patatesi ekleyin. Üzerine 1,5 su bardağı su ekleyip, orta hararetli ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Pişmesine yakın tuz ile tatlandırın. Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder