20 Ekim 2014 Pazartesi

ISPANAK GRATEN


Küçüklüğümden beri en sevdiğim sebzelerin başında ıspanak sebzesi gelir. Eminim temel reisin bunda çok etkisi var. O çizgi filmi seyretmeye bayılırdım. Şaka bir yana bence çocuklarınıza kesinlikle ıspanak sebzesini sevdirmelisiniz. İçeriğinde demir olduğu için vücudun dayanıklığını arttırıyor. Gelişmekte olan çocuklar için gerekli bir sebzedir. Benim bugün hazırladığım ıspanak grateni çocuklarınıza denetmenizi tavsiye ederim. Son derece lezzetli ve hafif bir yemek.....





MALZEMELER:

  • 2 bağ ıspanağın yaprakları
  • 100 gram tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
BEŞAMEL SOS İÇİN:
  • 100 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 500 ml süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • muskat
ÜZERİ İÇİN:
  • kaşar rendesi

YAPILIŞI:

İyice yıkadığınız ıspanak yapraklarının suyunu sıkın ve tereyağı eritilmiş tavaya alın. Ispanaklar sönene kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Yapacağınız fırın kabına veya borcama alın ve bekletin. Başka bir tencerede tereyağını eritin. Eriyen tereyağının üzerine unu ekleyin ve kavurun. Unun kokusu çıkınca tencereyi ocaktan alın ve içine biraz süt ekleyin. Bir çırpma teli ile sürekli karıştırın. Dikkat edin un topak topak olmasın. Un açılınca tekrar tencereyi ocağa alın. Sürekli karıştırarak sütü azar azar ekleyin. Bu işlemi süt bitene kadar devam edin. En son beşamel hazır olunca tuz, karabiber ve muskat rendesi ile tatlandırın. (Hazırladığınız beşamel sos çok sulu bir kıvam olmayacak, biraz katı bir halde olması gerekiyor) Bu sosu ıspanakların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Pişmesine yakın fırından çıkarıp, üzerine rendelenmiş kaşar serpin. Tekrar fırına sürün. 5 dakika daha kaşarlar eriyene kadar fırında tutun. Et veya tavuk yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder