6 Ağustos 2014 Çarşamba

BEZELYE PÜRESİ ÜZERİNE SALÇALI SOSİS YEMEĞİ


Püreyi çok severim. Pürenin içine bezelye koyduğumdan beri daha çok sever oldum. İlk denemeye karar verdiğimde patatesin içerisinde bezelye nasıl olur diye düşünmüştüm. Deneyince patates ve bezelyenin birbirine çok yakıştığına karar verdim. Siz de çocuğunuz için bu şekilde deneyebilirsiniz. Bu sayede çocuğunuza sebze de yedirmiş olacaksınız.








MALZEMELER:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
  • yarım litre süt
  • 1 tutam tuz
SOSİS İÇİN:
  • 1 paket sosis
  • 4-5 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 su bardağı su

YAPILIŞI:

Patates ve bezelyeyi haşlayın. Haşladıktan sonra patatesin kabuklarını soyup, bir tencere de iyice ezin. Ocağa alıp, içine bezelyeyi ve tereyağını ekleyip, ezmeye devam edin. Tereyağı eridikten sonra içine kaşarı ekleyin. Kaşar eridikten sonra da içine sütü yavaş yavaş ekleyin. Patates biraz piştikten sonra sütü çekmeye başlayacak, o zaman tekrar süt ekleyin ve süt bitene kadar bu işleme devam edin. En son içine tuzunu ekleyip, karıştırın. Püre sütü iyice çektiğinde ocağın altını kapatın. Başka bir tencerede zeytinyağın da ince kestiğiniz sivri biberleri pembeleştirin. İçine sosisleri ekleyin ve birlikte kavurmaya devam edin. Sonra salçayı ekleyin, biraz pişirdikten sonra suyunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatıp, sosis suyunu çekene kadar pişirin. En son tuz ile tatlandırın. Birlikte servis yapın. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder