13 Ağustos 2014 Çarşamba

TAVUKLU KABAK DOLMASI


Bir değişiklik yapıp, kabak dolmasını tavuklu hazırlamak istedim. Tadını bu şekilde biz lezzetli bulduk. Sizde değişik bir şekilde hazırlamak isterseniz denemenizi tavsiye ederim.



MALZEMELER:


  • 5-6 adet tombik yayla kabağı
  • 1 adet tavuk budu
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 adet sarımsak 
  • 1 tutam dereotu
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

SOSU İÇİN:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı su

YAPILIŞI:

Kabakları iyice yıkadıktan sonra bir kabak oyucu veya kaşık ile içlerini oyun. Başka bir kapta mikserde çekip, kıyma haline getirdiğiniz tavuğu, yemeklik kesilmiş soğanı, pirinci, ince kesilmiş dereotu, sarımsağı, kabuğu soyulup, küp kesilmiş domatesi, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, zeytinyağ ve nar ekşisini birlikte yoğurun. Yoğurduğunuz bu karışımı içlerini oyduğunuz kabakların içlerine doldurun. Geniş bir tencere kabakları yerleştirin. Üzerine salça, kırmızı toz biberi, zeytinyağını ve suyu karıştırıp, dökün. Ocakta kabaklar yumuşayana kadar pişirin. İsterseniz biraz daha değişiklik yapıp, fırında da hazırlayabilirsiniz. Fırında pişmesine yakın üzerine kaşar rendesi de serpebilirsiniz. Ben daha hafif olması için bu şekilde hazırladım. Yanında yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder