6 Ağustos 2014 Çarşamba

SEMİZOTU TURŞUSU


Ben turşu çok severim. Özellikle de evde hazırlanmış turşuya bayılırım. Yaz geldiğinde en çok tükettiğimiz sebzelerden biri de semizotudur. Daha önceden semizotu turşusu tatmadıysanız kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Bu sıcak yaz günlerinde yemeğinizin yanında soğuk olarak yediğiniz turşu insana ferahlık veriyor.




MALZEMELER:

  • 1 demet semiz otunu 
  • 1 adet salatalık
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 su bardağı su
YAPILIŞI:

Semiz otunun sadece baş kısımların koparın ve iyice yıkayın. Süzülmesi için süzgece koyun. Sarımsakları bir havanda içine tuz ekleyerek iyice dövün. Dövülen sarımsakların üzerine zeytinyağ ekleyin ve birbirine iyice karıştırın. Onun üstüne de sirke ekleyip, karıştırmaya devam edin. Geniş bir kaba hazırladığınız bu karışımı dökün. Üzerine su ekleyip, birlikte karıştırın. İçine semiz otlarını da ekleyip, kabın kapağını kapatın ve buzdolabına soğuması için kaldırın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder