5 Ağustos 2014 Salı

CEVİZLİ KADAYIF


Bayramda en sık yaptığımız tatlılardan biridir. Yapılması kolay gibi görünse de şerbetini ayarlamak gerçekten zordur. Her yaptığımda tatlı da bir eksiklik olduğu düşünüyordum. Deneme yanılma yoluyla en sonunda doğrusunu buldum. Bazı kişiler tatlıyı, şerbeti az olduğunda severler ama ben şerbeti biraz daha yoğun seviyorum. Bu bayram da hazırladığım tatlıyı herkes çok sevdi. Sizlere de  şerbetinin yoğun olmasını istiyorsanız, bu şekilde hazırlamanızı tavsiye ederim.








MALZEMELER:

  • Yarım kilo tel kadayıf
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 200 gram tereyağı
ŞERBETİ İÇİN:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • yarım adet limon dilimi

YAPILIŞI:

İlk önce tatlının şerbetini hazırlayın. Şeker, su ve limon dilimini ocakta şekerler eriyene kadar kaynatın. Kaynayınca ocaktan alıp, serin bir yerde soğumaya bırakın. Başka bir kapta tere yağını eritin. Kadayıfı iki eşit parçaya bölün. Her iki parçaya da tereyağı dökün ve birbirine karıştırın. Borcama veya fırın tepsisine ayırdığınız ilk katı  elinizle bastırarak yayın. Üzerine elinizle kırarak ufalttığınız cevizleri serpin. Onun üzerine de geri kalan kadayıfı serin. Üzerine gene iyice bastırın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kadayıfın üzeri kızarana kadar pişirin. Kadayıf pişince fırın çıkarın ve beş dakika kadar bekleyin, sonra üzerine soğutulmuş şerbeti dökün. Üzerini kapatmadan soğuması için serin bir yerde bekletin. Yanında kaymak veya vanilyalı dondurma ile servis yapın. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder