12 Aralık 2014 Cuma

BAL KABAKLI KEK


Bal kabağı ile ne çeşit tatlı yaparsanız yapın çok lezzetli oluyor. Bu keki annemin tarifleri içinde bulmuştum. Uzun zamandır yapmak istiyordum. Dün bize gelen yeğenim için yaptım. Kendisi çok beğendi. Hazırlanan kekin üzerine gezdirilen karamel sos ile bal kabağının tadı birlikte çok lezzetli. Sizlere de denemenizi tavsiye ederim.




MALZEMELER:

  • 2 dilim bal kabağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker 
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım paket krema 
  • hindistan cevizi
YAPILIŞI:

Kabuğunu kesip, dilimlediğiniz kabakların üzerine şekeri serpip, orta hararetli ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Pişince bir el blendırı ile püre haline getirin. Keki karıştıracağınız kaba yumurtaları kırıp, beyazlaşana kadar çırpın. İçine sıvıyağı ekleyip, çırpmaya devam edin. Daha sonra içine püre halindeki bal kabağını ve tarçını ekleyin. Hepsini birlikte karıştırın. En son elediğiniz unu ve kabartma tozunu ekleyip, bir kere daha bir spatula ile karıştırın ve kare şeklindeki borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakikaya yakın kekin içi pişene kadar pişirin. Kek pişerken bir tavaya şekeri döküp, ocakta erimeye bırakın. Şekerin çok fazla koyulaşmamasına dikkat edin. Şeker eriyince içine kremayı ekleyip, karıştırın. Biraz pişirip, ocaktan alın. Pişen keki fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca dilimleyin. Servis yaparken dilimlediğiniz keki tabağa alın. Üzerine hazırladığınız karamel sostan gezdirin. En üstüne hindistan cevizi serpip, servis yapın. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder