28 Kasım 2014 Cuma

KİWİ REÇELİ


Geçen gün annem televizyon da izlediği bir program da görmüş. Değişik geldiği için biz de denemek istedik. Hazırladığımız reçelin mayhoş bir tadı oldu. İlk defa denediğimiz kiwi reçelini çok beğendik .Umarım sizler de denersiniz.



MALZEMELER:

  • 1 kilo kiwi
  • 1.250 gram toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon

YAPILIŞI: 

Kiwilerin kabuklarını soyduktan sonra yuvarlak yada kayrak şeklinde kesin. Kestiğiniz kiwileri tencereye alın ve üzerine şekerini ekleyin. Bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün orta hararetli ateşte içine vanilya ekleyerek, pişirin. Pişmesine yakın sıktığınız limon suyunu ilave edin. Reçel kıvamına gelince ocaktan alın. Biraz soğuduktan sonra kavanoza alıp, ağzını sıkıca kapatın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder