Bence; çilek reçeli sabah kahvaltısının vazgeçilmezidir. Benim de en sevdiğim reçellerden biridir. Mutlaka her sene çilek çıktığı zaman bir kaç kavanoz çilek reçeli kışa hazırlık olsun diye hazırlarız. Sizlere de denemenizi tavsiye ederim. Özellikle çocukların en sevdiği reçel olduğunu düşünüyorum.
MALZEMELER:
- 1 kilo çilek
- 1 kilo toz şeker
- 1 adet limon
YAPILIŞI:
Çilekleri saplarından ayırmadan kumu gidene kadar yıkayın ve süzgece koyup, iyice süzülmesini bekleyin. Sonra iyice süzüldükten sonra saplarını ayıklayıp, geniş bir tencereye koyun. Üzerine şekeri ekleyip, bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün orta hararetli ateşte bir saate yakın pişirin. Reçel hafif katılaşmaya başladığı zaman bir adet sıkılmış limon ekleyin. 10 dakika daha pişirip, ocağın altını kapatın. Sıcak olarak kavanozlara koyun ve kapağını sıkıca kapatın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder