15 Nisan 2014 Salı

PAZI KAVURMASI


Bugün; uzun zamandır yapmadığım pazı kavurması yemeğini yapmak istedim. Yapılışı kolay ve pratik bir yemektir. Kavurma tarzı yemeklerden hoşlanan herkese tavsiye ederim.





MALZEMELER:

  • 1 bağ pazı
  • 3 adet kuru soğan
  • 3 adet yumurta
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam acı pul biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ

YAPILIŞI:

Geniş bir tencerede yemeklik kestiğiniz soğanları kavurun. İyice yıkadığınız ve süzdüğünüz pazıları ince ince kıyın. Soğanlar kavrulduktan sonra içine kırmızı toz biberi ve acı pul biberi ekleyin. Sonra pazıları elinizle iyice sıkıp,soğanın üzerine ekleyin ve kısık ateşte kavurmaya devam edin. Pazılar iyice kavrulunca ateşin altını açın ve yumurtaları pazının üzerine kırıp, karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Servis yaparken üzerine acı pul biber serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder