4 Nisan 2014 Cuma

SUCUKLU KURU FASULYE


Kuru fasulye bizde sık pişirilen bakliyatlardan biridir. Özellikle sucuklu veya pastırma ile yapılınca daha bir lezzetli oluyor. Yanında pilav ve turşu ile servis yapmanızı tavsiye ederim.




MALZEMELER:

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 küçük paket sucuk 
  • 1 adet büyük boy soğan
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam acı pul biber
  • 1 tutam tuz
  • yarım su bardağı domates suyu

YAPILIŞI:

Bir gece önceden fasulyeyi suda beklettikten sonra iyice yıkayıp, suda çok hafif haşlayın. Düdüklü tencereye zeytinyağ, yemeklik kesilmiş soğanı ve kayrak kesilmiş sucuğu ekleyip, birlikte kavurun. Biraz pişince içine domates suyu, kırmızı toz biber, acı pul biberi ekleyin ve pişirmeye devam edin. En son haşlayıp, süzdüğünüz kuru fasulyeyi, tuzu ve üzerini geçecek kadar su koyup, düdüklünün kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder