Bu pastayı isviçre'den gelen aşkım yeğenim ile birlikte yaptık. Yapılışı kolay bir pastadır. Sizler de çocuklarınız ile deneyebilirsiniz. Biz yaparken çok eğlendik. Sizler de çocuklarınız zevkli bir vakit geçirmek istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.
MALZEMELER:
- 1 adet pasta keki
- 2 adet çilekli krem şanti
- 2 su bardağı süt
- yarım kilo çilek
- 2 adet muz
- 1 adet küçük paket bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
PASTANIN İÇ KREMASI:
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2 paket vanilya
YAPILIŞI:
- Pastanınn iç kreması için bütün malzemeleri bir tencerede birbirine karıştırıp, ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Koyulaşınca ocaktan alın ve bir mikserle 5 dakika çırpın. Soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi ve 2 bardak sütü bir boşaltın. Mikserle katılaşana kadar iyice çırpın ve buzdolabında biraz soğuması için bekletin.
- 5-6 adet çileği ve pudra şekerini mikserle sulu bir kıvam olana kadar iyice çekin.
- Geniş ve düz bir tabağa pasta kekinin bir katını yerleştirin. Üzerini hazırladığınız çilek suyun bir kısmı ile ıslatın. Onun üstüne soğuttuğunuz pasta kremasını döküp, her tarafına iyice yayın. Pasta kremasını yaydıktan sonra muz ve çilekleri ince bir şekilde dilimleyin. Sırayla bir çilek, bir muz şeklinde pasta kremasının üzerine dizin. Onun üstüne de bolca bitter çikolata rendeleyin. Kekin ikinci parçasını üstüne kapatın.
- Kapattığınız ikinci kekin üzerini de geriye kalan çiek suyu ile iyice ıslatın.
- Kekin üzerini buzdolabında soğuttuğunuz krem şantiyle kapatın. Her tarafına kenarlarda dahil olmak üzere krem şanti sürün.
- Üzerini çilek ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin. (istediğiniz her şekilde süsleyebilirsiniz.)
- Eğer bir gün buzdolabında bekletirseniz, daha iyi soğumuş oluyor. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder