Bizim yazlığın bahçesinde Aydın' dan fidanını getirdiğimiz incir ağacımız var. Sağ olsun babam her sene incirleri toplar, getirir. Bizde annem ile hemen incir reçeli yaparız. Özellikle kız kardeşimin en sevdiği reçellerden biridir. Kendisi İsviçre' de yaşadığı için bizi ziyarete geldiğinde yanında incir reçelinden mutlaka götürür. Eğer incir seviyorsanız, sizlere de denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
- 1 kilo incir
- 1 kilo toz şeker
- 1 adet limon veya limon tuzu
- 1 su bardağı su
YAPILIŞI:
Taze küçük boy incirleri iyice yıkayın ve uç kısımlarını kesin. Geniş ve çukur bir tencereye şekeri, suyu ekleyin. Orta hararetli ateşte şeker kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca içine incirleri ekleyin. 45 dakikaya yakın pişirin. Reçel koyulaşmaya başlayınca limon suyunu veya limon tuzunu ekleyin ve 10 dakika kadar kaynatın. Altını kapatıp, sıcak olarak kavanozlara koyun ve kapağını sıkıca kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder