22 Eylül 2014 Pazartesi

KIRMIZI BİBER TURŞUSU


Benim gibi turşu delisi olanlara kesinlikle önereceğim bir turşudur. Yapılışı biraz külfetli olsa da denemenizi tavsiye ederim. Bizim yazın kışlık için hazırladığımız turşulardan biridir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir lezzet...





MALZEMELER:

  • 5 kilo kırmızı biber
  • 2 baş sarımsak
  • 200 gram kaya tuzu
  • 3 su bardağı sirke
  • 3 adet 1 kiloluk kavanoz

YAPILIŞI:

Kırmızı biberleri ocakta közleyin. Közledikten sonra kabuklarını ve çekirdeklerini ayıklayın. Bütün biberleri iyice yıkayın ve süzün. Geniş parçalar şeklinde kesin ve kavanozlara paylaştırın.Aralarına ayıkladığınız sarımsaklardan ekleyin.  Başka bir kapta tuz ile sirkeyi karıştırın. Tuz eriyinceye kadar bekleyin. Tuz eridikten sonra hazırladığınız sirkeli suyu biberlerin üzerine kavanozun ağız kısmına kadar dökün ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Bir gün boyunca bu şekilde bekletin. Eğer kavanozlarda akma yoksa buzdolabında yiyeceğiniz güne kadar saklayın. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder