1 Eylül 2014 Pazartesi

PATLICAN KAVURMASI


Bizim evde en sık yapılan yemeklerden biridir. Ben patlıcan seven biri olarak çok severek yediğim bir yemektir. Çok hafif olduğu için rejim yapanlarında kesinlikle denemesini tavsiye ederim.



MALZEMELER:

  • 1 kilo patlıcan
  • 2 adet orta boy domates
  • 3 adet orta boy soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam acı pul biber (isteğe bağlı)
  • yarım çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI:

Patlıcanların kabuklarını alacalı bir şekilde kesin. Küp şeklinde doğrayıp, tuzlu suda acısı çıkması için bir saat bekletin. Geniş bir tencerede zeytinyağın da yemeklik kestiğiniz soğanları kavurun. İçine küp şeklinde kestiğiniz kırmızı biberleri ekleyip, kavurmaya devam edin. Sonra küp şeklinde ki domatesleri, kırmızı toz biberi ve acı pul biberi ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar kavurun. Patlıcanların tuzlu suyunu gidene kadar iyice yıkayın ve süzün. Elinizle patlıcanların geri kalan suyunu sıkın ve domateslerin üzerine ekleyin. Kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar bir saate yakın pişirin. Pişmesine yakın tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder