15 Eylül 2014 Pazartesi

DOMATES SOSU


Biz her yaz; kış için hazırlık yapıyoruz. Domatesten de 20 kiloya yakın domates sosu hazırlıyoruz. Kışın yemeklere bu sostan kullanıyoruz. Kışın domates kullanmadığımız için bu soslar çok faydalı oluyor. Sizlere de denemenizi tavsiye ederim.





MALZEMELER:

  • 5 kilo domates
  • 3 dolu kaşık tuz
  • 4-5 adet kiloluk kavanoz 

YAPILIŞI:

Domatesleri iyice yıkayın. Mikserden kabuklarını çıkarmadan bütün domatesleri çekin. ( Domatesin kabuklarını çıkarmadan yapıyorum. Çünkü domatesin rengi daha kırmızı oluyor) Geniş bir tencereye alın. Ocakta orta hararetli ateşte domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Pişmesine yakın tuzunu ekleyin ve biraz daha pişirin. Başka bir tencerede su kaynatın. Kavanozu doldurmadan önce kapağı ile kaynattığınız suyun içine koyun ve süzün. Kavanoza hazırladığınız domates sosunu doldurun. (Kavanoz ve domates sosu da sıcak olacak ) Kavanozun kapağını sıcak olarak kapatın ve ters çevirin. ( bu işlemi kavanozun vakumlanması için yapıyorsunuz ) Bir gün boyunca bu şekilde bekletin. Ertesi gün kavanozları ters çevirin ve kontrol edin. Eğer kapak  iyice vakumlandı ise buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder