30 Eylül 2014 Salı

BAL KABAĞI ÇORBASI


Pek çok kişi bal kabağı tatlı olduğu için çorba nasıl olabilir diye düşünebilir. İlk tatmadan önce bende öyle düşünmüştüm. İlk kız kardeşim bu  çorbayı bize hazırlamıştı. İlk tattığım anda bayıldım. Denediğim en güzel çorbalardan biri olduğunu söyleyebilirim. Özellikle misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir çorba. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.


MALZEMELER:


  • 1 dilim bal kabağı (eğer kabağın dilimleri küçük ise 2 dilim olabilir)
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 tutam köri 
  • 1 küçük boy kremanın yarısı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam muskat

YAPILIŞI:

Bal kabağı ve patatesi küp şeklinde doğrayın ve tencereye alın. Üzerini biraz geçecek kadar su koyup, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişince, içindeki suyunu süzmeden sebzeler pürüzsüz olana kadar mikserden geçirin. Tekrardan ocağa alın ve biraz daha pişirin. Tuz,karabiber, muskat rendesi ve köri ile tatlandırın. En son pişmesine yakın kremasını ekleyin. Çorba ne çok sulu, ne de çok koyu bir kıvamda olacak. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder