30 Eylül 2014 Salı

SEBZELİ VE BEŞAMEL SOSLU FIRINDA TAVUK


Bana göre; beşamel sos ile yapılan yemeklerin hepsi çok lezzetli oluyor. Özellikle tavuk ile yapılan yemekleri hazırlamayı çok seviyorum. Hazırladığım tavuk yemeğini bizler çok beğenerek tattık. Siz de tavuk yemeği yapmaktan hoşlanıyorsanız kesinlikle denemelisiniz.....





 


MALZEMELER:

  • 4 adet kemiksiz tavuk budu (inceltilmiş)
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
BEŞAMEL SOS İÇİN:
  • 100 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 500 ml süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • muskat
ÜZERİ İÇİN:
  • 1 su bardağı kaşar rendesi

YAPILIŞI:

Tavaya tereyağı koyun ve tavuklarınızı kızartın. Kızarttığınız tavukları bir borcama  alın. Başka bir tencerede zeytin yağında yemeklik kestiğiniz soğan ve ince kestiğiniz biberleri kavurun. Biraz kavrulduktan sonra küp kesilmiş havucu ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin. Daha sonra haşlanmış bezelyeyi ekleyin. Bütün sebzeler kavrulduktan sonra baharatlarla tatlandırın. Sebzeleri de tavukların üzerine yayın. Başka bir tencerede orta hararetli ateşte tereyağını eritin. Üzerine unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulunca içine sütü azar azar ekleyin ve sürekli karıştırın. Unun topak topak olmamasına dikkat edin. Süt eklediğiniz un piştikçe sütü çekip, koyulaşacaktır. O zaman tekrar süt eklemeniz gerekir. Süt bitene kadar bu işleme devam edin. En son içine tuz, karabiber ve 1 tutam muskat rendesi ekleyin, karıştırın. Hazırladığınız beşamel sosu tavukların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yarım saat pişirin. Pişmesine yakın üzerine kaşar rendesi serpin ve 5 dakika kadar daha fırınlayın. Yanında pilav veya makarna ile servis yapın. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder