3 Kasım 2014 Pazartesi

MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ

Yazın, kışa girerken en çok hazırladığımız şeylerden biride yaz meyveleri ile reçel yapmaktır. Reçel seven biri olarak buzdolabım da değişik reçellerin olmasından hoşlanıyorum. Siz de daha önce denemediyseniz tavsiye ederim....




MALZEMELER:


  • 1 kilo mürdüm eriği
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 adet limon

YAPILIŞI:

Eriklerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra ikiye yada dörde bölün. Geniş ve derin bir tencereye erikleri koyun.Üzerine şekerini döküp, buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün orta hararetli ateşte pişmeye bırakın. Pişerken üzerinde köpükler oluşuyor. İsterseniz bir peçete yardımıyla yada bir kaşık ile köpükleri üzerinden alın. Reçeli bir saate yakın pişirin. Pişmesine yakın limon suyunu ekleyin. Reçelin pişip, pişmediğini elinizle kontrol edebilirsiniz.Parmağınıza biraz reçelin suyundan alın ve yapışkan bir kıvam alıp, almadığını kontrol edin. Eğer yapışkan bir kıvam aldı ise reçel hazır demektir. Hazırladığınız reçeli biraz ılındıktan sonra kavanoza alın ve kapağını sıkıca kapatın. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder