28 Mart 2014 Cuma

ÇİKOLATALI RULO PASTA


Pandispanya hazırlamak her zaman biraz risklidir. Çünkü o kadar uğraşırsınız, fırında yarısı pişer, yarısı pişmez. Rulo yaparken parçalanır. Bütün emeğiniz boşa gider. Seneler önce İngiltere yaşarken arkadaşlarım için limonlu pandispanyalı pasta yapmak istemiştim. Yarısı pişip, yarısı pişmemişti. Benim için büyük hüsran olmuştu. Şimdiler de insan tekniğini öğrenince çok rahat yapıyorsunuz. Bu verdiğim tarifle istediğiniz gibi bir pandispanya ya kavuşuyorsunuz. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.






MALZEMELER:


PANDİSPANYA İÇİN:
  • 3 yumurta
  • 100 gram şeker
  • 40 gram un
  • 1 tutam tuz
  • kakaolu yapmak isterseniz 4 çorba kaşığı kakao
İÇ MALZEMESİ:
  • 1 paket kakaolu puding (birazını ayırın)
  • 3 su bardağı süt
  • 2 adet muz
  • çekilmiş fındık 

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
  • hindistan cevizi
  •  çekilmiş fındık
  • isterseniz süslemek için başka meyvede kullanabilirsiniz

EKSTRA:
  • 1 tutam şekeri pudra şekeri
  • 15 gram oda sıcaklığında tereyağı

YAPILIŞI:

  1. Yumurtanın sarısını ve akını birbirinden ayırıp, ayrı kaplara koyun. Yumurtanın akına 1 tutam tuz ekleyip, blendar veya mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Kabarınca içine 40 gram şeker ekleyip, çırpmaya devam edin. 
  2. Diğer kaptaki yumurta sarılarını 60 gram şekerle beyazlaşana kadar çırpın. Beyazlaşınca içine un ekleyin. (kakaolu yapmak istiyorsanız 4 çorba kaşığı kakaoyu eklemeyi unutmayın) Bu karışımın içine diğer tarafta karıştırdığınız yumurta akını ekleyin ve birlikte iyice karıştırın. 
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerini oda sıcaklığındaki tereyağı ile hafifçe yağlayın. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıdın üzerine dökün ve bir spatula ile iyice düzleştirin. 
  4. Önceden ısıtılmış 210 derecelik fırında 10 dakika pişirin. 
  5. Temiz bir bezin üzerine pudra şekeri serpin. Pişen pandispanyayı ters çevirip bezin üstüne bırakın. Yağlı kağıttan ayırın. Bez ile beraber pişen pandispanyayı uzunlamasına sarın. Bira soğuduktan sonra 3 saat buzdolabında bekletin.
  6. 3 saat buzdolabında beklettikten sonra iç malzemeyi hazırlayın.Ocakta kakaolu puding ile sütü karıştırın ve muhallebi hazırlayın. Muhallebiyi soğumaya bırakın. 
  7. Buzdolabından pandispanyayı çıkarıp, bezden ayırın ve tabağa alın. İçine hazırladığınız muhallebiyi sürün. Üstüne fındık serpin ve ortadan ikiye böldüğünüz muzları dizin. Yavaşça tekrardan sarıp, sardığınız kısım altta kalacak şekilde yerleştirin. Üstüne geri kalan kakaolu karışımı sürün ve fındık, hindistan cevizi ile süsleyin.(isterseniz üstüne kakao serpebilirsiniz yada başka meyvelerle süsleyebilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder