Annem bu yemeğin tarifini babaannemden öğrenmiş. Babaannem bu yemeğe kaşar koymadan hazırlıyormuş. Biz biraz daha değiştirerek fırında kaşarlı olarak denedik. Çok lezzetli oldu. Sizlerde misafirleriniz için deneyebilirsiniz.
MALZEMELER:
- 1 kilo kabak
- 200 gram kıyma
- 3 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet orta boy domates
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 150 gram kaşar rendesi
- 1 çay kaşığı nar ekşisi
- 1 tutam dereotu
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Kabakları sıvıyağ da kızartıp, geniş bir borcama alın. Bir kaşık yardımıyla ortalarını içeri doğru hafifçe bastırın. Başka bir tavada zeytinyağın da yemeklik kestiğin soğanları ve sarımsakları pembeleştirin. İçine kıymayı ekleyin, kavurmaya devam edin. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp kesilmiş domatesleri, kırmızı toz biberi, karabiber ve tuz ekleyin ve kavurmaya devam edin. En son ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve ocağın altını kapatın. Hazırladığınız karışımı kabakların orta kısımlarına bölüştürün. Üzerine nar ekşisini 2 yemek kaşığı su ile sulandırıp, kabakların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp, üzerine rendelenmiş kaşar serpip, tekrar fırında 5 dakika daha kaşarlar eriyene kadar tutun. Yanında pilav ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder