Annem ile iftar için ne yapacağımızı düşünüyorduk. Aklımıza uzun zamandır yapmadığımız bu yemek geldi. Biz çok severek yedik. Misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz çok şık ve lezzetli bir yemek. Denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
- 4 parça kuzu incik
- 1 kilo patates
- 2 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kekik
- 1 tutam kırmızı toz biber
- 1 tutam acı pul biber
- 3 diş sarımsak
- 200 gram tereyağı
ÜZERİ İÇİN:
- 2 adet orta boy domates
- 5-6 adet sivri biber
- 1 bardak et suyu veya su
YAPILIŞI:
Etleri yıkadıktan sonra düdüklüde haşlayın. Patatesleri de biraz haşlayın. Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve kayrak bir şekilde kesin. Soğanları piyazlık kesin. Bir kapta etleri, patatesleri, soğanları, rendelenmiş sarımsağı, salçayı, tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber ve acı pul biberi birlikte harmanlayın ve fırın kabına alın. Üzerine kayrak ve kabuğu çıkarılmış domatesleri , biberleri, ufak parçalara kesilmiş tereyağını ve et suyunu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saate yakın pişirin. Yanında pilav ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder