Benim en sevdiğim turşulardan biridir. Hazırlanışı çok kolay bir turşudur. Bu sıcak yaz günlerinde iftar için kesinlikle hazırlamanızı tavsiye ederim.
MALZEMELER:
- 3 adet orta boy patlıcan
- 6 adet çarliston biber
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sirke
- yarım kilo su
- 1 tutam tuz
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı bir şekilde kabuklarını ayıklayın. İki parmak kalınlığında halka halka kesin. Biberleri de sap kısımlarını ayırın ve uç kısımdan yukarıya doğru yarısına kadar kesin. Patlıcanların acısı gitsin diye üzerine bir miktar tuz serpip, yarım saat bekletin. Yarım saat sonra patlıcanları ve biberleri iyice yıkayıp, tencere de üzerini geçecek kadar su koyup, haşlayın. Haşlandıktan sonra süzgeçe dökün ve sularını süzün. Bir baş sarımsağı ayıklayın ve havanda tuz ile berabar dövün. İyice dövüldükten sonra üzerine zeytinyağı ekleyin ve birbirine yedirin. Onun üstüne de sirkeyi ekleyin ve hepsini birlikte karıştırın. Geniş bir kaseye bu karışımı dökün ve üzerine yarım kilo su ekleyin. Haşladığınız sebzeleri de içine ekleyin, hepsini beraber karıştırıp, kabın üzerini kapatıp, buzdolabında soğutun. Bulgur pilavı, bamya yemeği, et veya tavuk yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder