Canım babaannemin yaptığı çorbalardan biriymiş. Annemde bu çorbayı çok lezzetli yapar. Sanki içine sirke eklediğiniz zaman işkembe çorbası içiyormuş gibi hissedersiniz. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
- 200 gram kemiksiz kuzu eti
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- yarım limon
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 diş sarımsak
ÜZERİ İÇİN:
- 100 gram tereyağı
- 1 muhallebi kaşığı kırmızı toz biber
YAPILIŞI:
Eti düdüklü tencerede üzerini 1 kilo su ekleyip, haşlayın. Haşladıktan sonra suyun içinden eti çıkarıp, biraz soğumaya bırakın ve elinizle küçük parçalara bölün. Başka bir kapta yumurta ve limonu birlikte çırpın. İçine unu ekleyin ve birlikte çırpmaya devam edin. Unu açmak için içine 1 bardak su ekleyin. Sosu bulamaç haline getirin. Hazırladığınız et suyu ılık iken bu bulamacı yavaş yavaş içine dökün ve el çırpıcısı ile sürekli karıştırarak pişirin. Çorba biraz piştikten sonra etleri ve rendelenmiş sarımsakları ekleyin ve ocağın altını kısarak yarım saat unun kokusu gidene kadar pişirmeye devam edin. (çorba katı olursa içine biraz sıcak su ekleyebilirsiniz) En son pişmesine yakın tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tavada tereyağı pembeleştikten sonra kırmızı toz biberini ekleyin ve birlikte karıştırıp, çorbanın sosunu hazırlayın. Çorbayı servis yaptıktan sonra bu sostan bir yemek kaşığı üzerine gezdirin. Çorbaya arzu edenler içirken birkaç damla sirke de ekleyebilirler. Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder