8 Temmuz 2014 Salı

ZEYTİNYAĞLI KABAK


Biz yemek yaparken sebzenin her yerinden faydalanırız. Kabağın kabuklarından da çok lezzetli bir yemek yapabilirsiniz. Bu yemeği de kabağın kabuklarını kullanarak hazırladım. Çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Özellikle diyet yapanlara kesinlikle tavsiye ederim.


MALZEMELER:


  • 1 kilo kabağın kabukları
  • 2 adet küçük boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 2 -3 diş sarımsak
  • yarım adet limonun suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam dereotu
  • 2 adet küp şeker
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:

Kabakların kabuklarını ayıklayın. İyice yıkayıp, uzunlamasına kesilmiş kabukları ortadan ikiye bölün. Yayvan bir tencerede yemeklik kesilmiş soğanları zeytinyağın da pembeleştirin. Küp şeklinde kesilmiş domatesleri ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi ekleyin. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Sonra kabakların kabuklarını  ve ortadan ikiye bölünmüş sarımsakları ekleyin. Üzerine 1.5 su bardağı su ve şekeri ekleyip, orta hararetli ateşte tencerenin kapağını kapatıp, pişmeye bırakın. Pişmesine yakın yıkanmış pirinci, tuzu ve limon suyunu ekleyin. Biraz daha pişirin. Pişince üzerine ince kıyılmış dereotu serpin. Ocağın altını kapatın. İsterseniz yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder