Annem Karadenizli olduğu için arada sırada Karadeniz yemekleri bizim evde yapılır. Fasulye kavurması da en sevdiklerimden biridir. Sizlere de kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
- 1 kilo fasulye
- 5 adet orta boy soğan
- 7-8 diş sarımsak
- 2 adet acı sivri biber ( isteğe bağlı) veya acı pul biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
YAPILIŞI:
Fasulyelerin kenarlarını ayıkladıktan sonra yıkayın ve haşlayın. Fasulyeler haşlandıktan sonra süzdürün ve soğumaya bırakın. Başka bir tencereye zeytinyağı koyup, piyazlık kestiğiniz soğanları ve ince kesilmiş sivri biberleri ekleyip, pembeleştirin. Fasulyeleri elinizle iyice suyunu sıkarak tencereye alın. Soğanlar ve biberlerle beraber kavurun. Biraz kavrulduktan sonra dövülmüş sarımsakları ekleyin. Yaklaşık yarım saat arada sırada karıştırarak kavurun. En son tuz ile tatlandırın. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder