22 Ocak 2014 Çarşamba

NOHUTLU HAMUR ÇORBASI

Buzdolabında halamın Aydın'dan gönderdiği kesme hamurlardan biraz kalmıştı. Benim de aklıma bu çorbayı yapmak geldi. Soğuk kış günlerinde insanın içini ısıtacak bir çorba ve de çok lezzetli... Deneyenlere afiyet olsun....


 

MALZEMELER:
  • 100 gram kıyma
  • 50 gram tereyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet sivri biber (isteğe bağlı)
  • yarım su bardağı nohut (haşlanmış)
  • 1 su bardağı kesme hamur
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber

YAPILIŞI:


Tencereye yağı koyup, eritin. İçine yemeklik soğanı koyup, biraz pembeleştirin. Kıymayı ekleyin ve kavurun. Sonra sırayla biberi (küçük kesilmiş), domatesi (rendelenmiş) ekleyip, kavurmaya devam edin. Domates iyice suyunu çektikten sonra nohutunu ve suyunu ekleyin. Biraz pişirdikten sonra hamurunu, tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekleyip, pişirmeye devam edin. Hamur pişince ocağın altını kapatın. İsterseniz servis yaparken maydanoz ve limon suyu ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder