29 Ocak 2014 Çarşamba

BAYATLAMAYAN POĞAÇA


Zevk alarak yaptığım poğaça çeşitlerinden biridir. Pişince etrafa yayılan kokusunun yanında yerken ağzınızda dağılması, yumuşaklığı insan mutluluk veriyor. Sizlere de denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun....







 MALZEMELER:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket yaş veya kurumaya
  • alabildiği kadar un

ÜZERİ İÇİN:
  • 1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI:


Maya ile sıcak sütü bir kapta karıştırın.(maya iyice eriyecek) İçine şekeri ekleyip, çırpıcıyla köpürtün. Sonra sırayla maden suyu, sıvı yağ, tuzu ve en son olarak unu yavaş yavaş ekleyin.İyice yoğurun.(kulak memesi kıvamında ) Üzerine bir örtü örterek bir saat dinlenmeye bırakın. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar  koparıp elinizle şekli verin.  Poğaçalarınızı  istediğiniz harcı koyabilirsiniz.( Ben bugün kaşarlı ve çikolatalı yapmak istedim) Sonra yağlı kağıt  koyduğunuz tepsiye dizin.(10 dakika bekletin) Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Çok lezzetli oldular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder