8 Ocak 2014 Çarşamba

ALMAN PASTASI

Bugüne kadar birçok tarif denedim. İçlerinde en güzel tarif bu oldu. Umarım sizlerde beğenirsiniz.







MALZEMELER :

KEKİ İÇİN:
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 125 gram  margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

KREMASI İÇİN:

  • 2 yemek kaşık toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşık un
  • 1 muhallebi kaşığı buğday nişastası
  • 100 gram  margarin (isteğe bağlı)

ARA KATI İÇİN:

  • 2 adet muz (ince dilimlenmiş)

ÜSTÜ İÇİN:

  • pudra şekeri

YAPILIŞI: 



Kekini yapmak için bir kapta 4 yumurtayı (tatlıya başlamadan yarım saat önce yumurtaları buzdolabından çıkarın)mikserle beyazlaşana kadar çırpın.Sonra içine şekeri ekleyin.Beraber çırpmaya devam edin.İçine margarini(eritilmiş olacak)ekleyin.Unu ve kabartma tozunu elekten geçirip malzemenin içine ekleyin. Ispatula veya bir kaşıkla bütün malzemeyi iyice karıştırın.Kelepçeli bir kek kalıbına yağlı kağıt serip içine bütün malzemeyi boşaltıp,önceden ısıtılmış fırında pişirin.(180 derecelik fırında 20 dakika) Keki pişerken kremasını yapmak için bir tencereye krema malzemelerini döküp (margarin haricinde) el çırpı cısıyla karıştırıp,sonra orta hararetli ocakta koyulaşana kadar çırpmaya devam edin. Muhallebi olduktan sonra ocaktan alıp isterseniz margarini ekleyip (önceden margarini eritmeye gerek yok. Muhallebinin sıcaklığı ile içinde eriyecek) bir mikser yardımıyla iyice çırpın. Kek pişince fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye ayırın.(marketlerden aldığımız pasta kekleri gibi) Düz yuvarlak bir tabağa kekin bir katını koyup üzerine hazırladığın muhallebiyi dökün. Her tarafına dışarı taşırmadan sürün. Üzerine ince kestiğin muzları dizin. Diğer kesilmiş keki üzerine kapatıp, en üstüne de pudra şekeri serpin. Pastayı bir gün önce yapıp buzdolabında bekletin. Sonra servis yapın. Şimdiden afiyet olsun...   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder