30 Ocak 2014 Perşembe

KEREVİZ LAZANYASI


Bugün ki tarifim kız kardeşime ait. Kendisi değişik yemekler denemekten çok hoşlanır. Bu tarifte onlardan biri. Yapılışı zahmetli görünse de sonucu muhteşem. Herkese tavsiye  ederim. Deneyenlere afiyet olsun...


 







MALZEMELER:

  • 2 adet kereviz
  • 1 orta boy soğan
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 150 veya 200 gram kıyma
  • 4-5 dal maydanoz
  • yarım demet ıspanak
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam nane
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet limon ( suyu )

BEŞAMEL SOS:
  • 2 çorba kaşığı un 
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:


Kerevizleri kayrak kayrak kesin. Limonlu suda bekletin. Bir tavada yemeklik kestiğin soğanları pembeleştirin. Kıymayı ekleyip, kavurun. Sonra sırayla salçayı, ince ince kestiğiniz ıspanak ve maydanozu ekleyin ve kavurmaya devam edin. En son pul biber, karabiber ve tuzunu ekleyip biraz daha  pişirip altını kapatın.  
Başka bir tencereye tereyağı koyun ve eritin. Üzerini unu ekleyip, kavurun, En son sütü ekleyin. Beşamel sos yapın. Borcamı hafifçe yağlayın. Kerevizlerin yarısını yan yana dizin. Üzerine hazırladığınız beşamel sosun yarısını dökün ve yayın. Onun üstüne kıymalı karışımı dökün. Tekrardan kereviz, beşamel sosu ekleyip fırına sürün.(190 derecede-40 dakika) Pişmesine yakın rendelenmiş kaşar serpin. Tekrar 5 dakika daha fırınlayın. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder