15 Temmuz 2014 Salı

ÇİNGENE PİLAVI


Çingene pilavı Egelilerin sabah kahvaltısında yedikleri bir salata çeşididir. O kadar alışmışız ki bizim kahvaltılarımız da mutlaka bulunur.  Özellikle şimdi Ramazan da iftar da çok sık yaptığımız bir salatadır. Denemenizi tavsiye ederim.



MALZEMELER:


  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet sivri biber
  • 2-3 adet taze soğan veya 1 adet kuru soğan (piyazlık kesilmiş)
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 100 gram tulum peyniri veya karpuz peyniri ( Ege yöresinde bulunur)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam ceviz (isteğe bağlı)
YAPILIŞI:

Domates ve salatalıkları küp şeklinde doğrayın. Biberleri, taze soğanı. maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.Geniş bir salata kasesine kestiğiniz bütün sebzeleri koyun. İsterseniz piyazlık kesilmiş kuru soğanı ve iri dövülmüş cevizi ekleyin. Üzerine tuz, zeytinyağı ve elinizle ufaltığınız tulum peynirini ekleyin ve hepsini birbirine karıştırın. Servis yaparken üzerine birkaç tane zeytin serpebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder