25 Temmuz 2014 Cuma

TAVUK KÖFTESİ


Bu yemeğin tarifini geçen gün televizyonda ki  bir yemek programından öğrendim. Köfteyi hazırlarken içine köri koyuyorsunuz. Ben; hem köri seven biri olarak, hem de körinin tavuk yemeklerine çok yakıştığını düşündüğümden dolayı bu köfteyi yapmak istedim. Sonucundan çok memnun kaldım. Yapılışı hem kolay, hem de çabuk hazırlanıyor. Denemenizi tavsiye ederim...





MALZEMELER:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 adet kemiksiz tavuk budu
  • 3 dal taze soğan
  • 1 muhallebi kaşığı köri
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 3 diş sarımsak
  • 4 dilim ekmek içi veya galete unu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • sıvı yağ

SOSU İÇİN:
  • 4 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:

Rondoya ilk önce ekmekleri koyup, ufacık olana kadar parçalayın. Parçaladığınız ekmekleri bir tabağa alın. Daha sonra rondoya tavukları koyup, iyice kıyma olacak şekilde çekin. İçi sırayla ekmek, ince kıyılmış tazesoğan ve maydanoz, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, köri, kırmızı toz biberi ekleyip, hepsini birlikte tekrar rondodan geçirin. İsterseniz elinizle de bütün malzemeyi yoğurabilirsiniz. Rondodan geçirdiğiniz malzemeyi bir kaba alın ve istediğiniz şekilde köfteler hazırlayın. Tavada kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Başka bir tencerede rendelenmiş domates ve sarımsakları zeytinyağ ile domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Tabağa alırken köftelerin üzerine hazırladığınız sostan gezdirin. Yanında püre veya patates kızartması ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder