8 Temmuz 2014 Salı

KREMALI GÜLLAÇ


Ramazanda tatlı yemeği eminim ki herkes  çok sever. Özellikle Ramazanın vazgeçilmez tatlısı olan güllacı sevmeyen yoktur. Ben biraz değiştirerek güllacı hazırlıyorum. Bu şekilde çok lezzetli  ve değişik bir tatlı oluyor. Bugüne kadar kime ikram ettiysem çok beğendiklerini söylediler. Sizlerde bu şekilde mutlaka denemelisiniz.





















MALZEMELER:

  • 5 yaprak güllaç
  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker

İÇİ İÇİN:
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2 adet muz

ÜZERİ İÇİN:
  • 1 su bardağı ceviz
  • 3 yemek kaşığı gül suyu (gül suyu sevenler daha çok kullanabilir)


YAPILIŞI:

Tencereye süt, un, şeker ve vanilyayı ekleyip, iyice çırpın. Ocağa alıp orta hararetli ateşte muhallebi  olana kadar karıştırın. Hazırladığınız muhallebiye ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Başka bir tencereye 1 litre sütü ve şekeri ilave edin ve şeker sütün içinde eriyene kadar ısıtın. Geniş bir borcama ısıttığınız sütten 1 kepçe dökün. Üzerine 1 yaprak güllacı yerleştirin. Güllacın üzerine süt gezdirin. 2 ,5 yaprağı bu şekilde borcama yerleştirin. 2,5 yaprak güllacı bu şekilde yaptıktan sonra üzerine hazırladığın muhallebiyi döküp, her yerine yayın. Onun üstüne de ince dilimlenmiş muzları dizin. Geri kalan 2,5 yaprak güllacı da muhallebinin üstüne döşeyin. Her yaprağın arasına ısıttığın sütten dökmeyi unutmayın. Tencerede kalan en son sütü de güllacın üzerine gezdirin. Biraz soğuduktan sonra üzerine gül suyunu ve dövülmüş cevizi serpin. Üzerini nar, çilek veya kivi ile süsleyebilirsiniz. Güllacı sabahtan hazırlarsanız akşama kadar üstünü streçleyip buzdolabında bekletip, iftardan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder