15 Temmuz 2014 Salı

PATATES ÇORBASI


Tarifini halamdan aldığım bu çorbayı ilk defa yaptım. Sonucundan çok memnun kaldım. Denerseniz süper lezzetli ve değişik bir çorba yapmış olacaksınız. Özellikle de misafirlerinize ikram ederseniz tattıklarında çok memnun kalacaklarına eminim.



MALZEMELER:


  • 6 adet patates
  • 150 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 500 gram süt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam dereotu
YAPILIŞI:

Patateslerin kabuklarını soyup, yıkayın. Küp şeklinde doğrayıp, tencereye alın ve üzerini üç parmak geçecek kadar içme suyu ekleyin. Patatesler yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra içindeki suyunu süzmeden mikserle püre haline getirin. Başka bir tencereye tereyağını koyup, eritin. İçine unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Ocaktan alıp, içine sütü yavaş yavaş ekleyin. Pürüzsüz hale getirene kadar el çırpıcısıyla karıştırın. Tekrar ocağa alıp, pişirmeye devam edin. Biraz pişirdikten sonra sütlü kıvamın içine hazırladığınız patates püresini ve 1 diş rendelenmiş sarımsağı ekleyin ve karıştırın. Ocakta kısık ateşte 45 dakikaya yakın pişirin. Eğer çorba koyulaşırsa biraz daha süt veya sıcak su ekleyebilirsiniz. Çorba ne çok sulu nede çok koyu bir kıvamda olacak. Pişmesine yakın tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis yaparken ince kıyılmış dereotu ekleyin. Afiyet ekleyin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder