8 Ekim 2014 Çarşamba

PAZI YEMEĞİ


Ispanak ailesinin en hafif olanıdır. Dolmasını ,kavurmasını , hangi çeşit yemeğini yaparsanız yapın çok lezzetli olur. Özellikle diyet yapanlara kesinlikle tavsiye ederim.





MALZEMELER:

  • 1 bağ pazı
  • 100 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates veya 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı bulgur
  • yarım çay bardağı zeytinyağ


YAPILIŞI:



Pazıları iyice yıkayın ve süzün. Elinizle kalan sularını sıkın ve ince bir şekilde kesin. Bir tencerede zeytinyağın da yemeklik kestiğiniz soğanları ve kıymayı kavurun. İçine küp şeklinde kesilmiş domatesleri, ince ince kesilmiş sarımsağı ve kırmızı toz biberi ekleyin, Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Kestiğiniz pazıları ekleyin ve biraz kavurun. Üzerine yarım çay bardağı su ekleyip, orta hararetli ateşte pişmeye bırakın. Pişmesine yakın içine yıkadığınız ve süzdüğünüz bulguru, tuz karabiber, acı pul biberi ekleyin. Bulgurlar şişene kadar pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder