20 Kasım 2014 Perşembe

ELMALI TARTOLET


Kız kardeşimin hazırladığı bu enfes elmalı tartoleti siz blok okuyucuları ile paylaşmak istedim. Bu lezzetli tartoleti sizlerinde denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. 








MALZEMELER:



HAMUR İÇİN:


  • 125 gram toz şeker
  • 125 gram tereyağı ( oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • 1 adet limonun kabuğunun rendesi
  • 2 yemek kaşığı limonun suyu
  • 150 gram un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • yarım desilitre krema

ÜZERİ İÇİN:
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limonun suyu
  • 3 adet elma

ÜSTÜNE SERPMEK İÇİN:
  • pudra şekeri

YAPILIŞI:

Elmaları ince bir şekilde dilimleyin. Şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Kestiğiniz elmaları içine ekleyin ve 15 dakika bekletin. Geniş bir yoğurma kabına tereyağı ve şekeri koyun. 3 dakika birlikte çırpın. İçine tek tek yumurtaları kırıp, beyazlaşana kadar çırpmaya devam edin.Sonra sırayla kremayı, tuzu, limon kabuğunu ve suyunu, unu ve kabartma tozunu ekleyip, iyice karıştırın. Fırın kabına hazırladığınız harcı dökün ve üzerine limonlu suda beklettiğiniz elmaları dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın ve üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder