28 Kasım 2014 Cuma

PAÇALI İŞKEMBE ÇORBASI


Küçükken annemin bize sık yaptığı çorbalardan biriydi. Geçen gün babamın canı çok çektiği için biz de alıp, pişirdik. Sizde sakatat tarzı yiyeceklerden hoşlanıyorsanız, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.




MALZEMELER:

  • 4 adet paça
  • yarım kilo işkembe
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam tane karabiber
SOSU İÇİN:
  • yarım çay bardağı sirke
  • 2-3 diş sarımsak
YAPILIŞI:

Paçaları ocakta tütsüleyin ve iyice yıkayın. İşkembeyi yıkadıktan sonra kuşbaşı şeklinde kesin. Düdüklü tencereye paçaları, işkembeyi, nohudu ve tane karabiber alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, bir saat pişirin. Pişince içine tuzunu ekleyin. Sosu için sarımsakları dövün ve sirke ile karıştırın. Servis yaparken çorbayı kaselere alın ve üzerine hazırladığınız sostan gezdirin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder