19 Mayıs 2014 Pazartesi

HİNDİ ETLİ BULGUR PİLAVI


Pilav benim en sevdiğim yemeklerden biridir. Doktorların en çok yememizi tavsiye ettiği pilav çeşitlerinden biri bulgur pilavıdır. Bulgur son derece besleyici bir besindir. Sebze çok sevmeyen çocuklarınıza bu şekilde yapıp, yedirebilirsiniz.


MALZEMELER:
  • 2 su bardağı bulgur
  • 250 gram kuşbaşı kesilmiş hindi eti
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy soğan 
  • 1 çay bardağı domates sosu
  • 1 tutam acı pul biber
  • 1 tutam muskat
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam dereotu
  • bir çay bardağı zeytinyağ
  • mantar(isteğe bağlı)

YAPILIŞI:

Bezelye ve küp şeklinde kesilmiş havuçları haşlayın. Yemeklik kestiğimiz soğanları zeytin yağında pembeleştirin. İçine hindi etleri ekleyin ve kavurun. Sırayla havuçları, bezelye, domates sosu, acı pul biber ve bulguru ekleyip, kavurmaya devam edin. Üzerine muskat, karabiber, tuzunu ve 3,5 bardak suyunu ekleyin. Orta hararetli ateşte kapağını kapatarak bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Pişmesine yakın içine ince kıyılmış dereotunu da ekleyin. Pişince üzerine bir peçete kapatıp, dinlenmeye bırakın. Yanında soğuk bir ayranla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder