1 Mayıs 2014 Perşembe

PATATESLİ HİNDİ YEMEĞİ


Bildiğiniz gibi hindi etinin kolesterol bakımından değeri çok düşüktür. Doktorlar; kolesterolü olanlara hindi eti yemelerini tavsiye ediyorlar. Bende bu aralar hindi eti ile yemek pişirmeyi seviyorum. Sizlere de tavsiye ederim.





MALZEMELER:

  • 4 adet hindi but
  • 5 adet kayrak şeklinde kesilmiş orta boy patates
  • 2 adet piyazlık kesilmiş orta boy soğan
  • 3 adet küp şeklinde kesilmiş orta boy domates
  • 4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • yarım çay bardağı zeytinyağ veya tereyağı

YAPILIŞI:

İyice yıkanmış ve süzülmüş hindi etlerini geniş bir tencereye, zeytinyağı ile birlikte koyun ve kavurun. Biraz kavrulunca soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Soğanlar pembeleşince domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekince kırmızı toz biberi, karabiberi, kekik, sarımsağı ve patatesleri ekleyin. Biraz daha kavurun. Sonra üzerini geçmeyecek kadar su ve tuz ekleyip, orta hararetli ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yanında pilav veya makarna ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder