19 Mayıs 2014 Pazartesi

KABAK MÜCVERİ


Bugün buzdolabımda geçen haftadan kalan kabaklar vardı. Annem ile bende uzun zamandır yapmadığımız kabak mücverini yapmaya karar verdik. İsterseniz hafif olması için, kızartmak yerine yağlı kağıt serilmiş tepsiye de döküp ( börek gibi) veya bir kaşıkla küçük parçalar şeklinde de koyup pişirebilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim.




MALZEMELER:

  • 1 kilo kabak
  • 2 adet yumurta
  • 1 bağ taze soğanın yeşil yaprakları
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı un
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam tarçın
  • 1 çay kaşığı karbonat veya yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağı

YAPILIŞI:

Kabakların kabuklarını ayıklayıp, rendeleyin.Kabakları rendelediğinde su veriyorsa iyice sıkın ve geniş bir kaseye alın. Üzerine ince kıyılmış taze soğan yaprakları, maydanoz, dereotu, yumurta, karabiber, tuz, tarçın karbonat ve unu ekleyip, hepsini karıştırın. Tavaya döktüğünüz sıvı yağında arkalı önlü kızartın. Bir kaşıkla tavaya küçük parçalar şeklinde koyup, kızartın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder