12 Mayıs 2014 Pazartesi

KIRMIZI PANCAR TURŞUSU

Kırmızı pancarı çok sevdiğim için salatasını ve turşusunu çok sık yaparım. Et, makarna veya pilav yemeklerinin yanına yapabileceğiniz kolay ve lezzetli ev turşusunu kesinlikle tavsiye ederim. 





MALZEMELER:

  • 4 adet orta boy kırmızı pancar
  • 4 diş büyük boy sarımsak
  • 1 su bardağını yarısı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı zeytinyağ
  • 1 tutam tuz (isteğinize göre ayarlayın)
  • 300 gram su

YAPILIŞI:

Pancarları iyice yıkadıktan sonra, küçük bir tencerede yumuşayana kadar pişirin. Piştiğini; keki nasıl kontrol ediyorsak, aynı şekilde pancara da bir bıçak batırın. Bıçak kolay bir şekilde pancara batıyorsa pancar pişmiş demektir. Pancarlar biraz soğuduktan sonra kabuklarını çıkarın. (haşlanmış patates gibidir, kabuğu hemen çabucak soyulur) Küçük ve küp şeklinde kesin. Havanda sarımsaklar ile tuzu iyice dövün. İçine zeytinyağı ekleyin ve birlikte biraz daha dövün. Sirkeyi ekleyin ve birlikte karıştırın. Büyük  ve geniş bir kaseye hazırladığınız harcı dökün. İçine suyunu  ve pancarları ekleyip, birlikte karıştırın. Tadına bakın, eğer tuzu az ise biraz daha tuz ekleyin. Soğuması için buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder