12 Mayıs 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Ege'li olduğumuz için zeytinyağlı yemekleri daha çok tercih ediyoruz. Doktorlarda en çok zeytinyağlı yemekleri yememizi tavsiye ediyor. Biz; misafirimiz geldiğinde etli bir yemeğin yanına zeytinyağlı fasulyeyi sık yaparız. Hafif ve zeytinyağlı yemek yemekten hoşlanıyorsanız tavsiye ederim.



MALZEMELER:

  • 1 kilo taze fasulye
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet orta boy domates
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet kesme şeker
  • yarım yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tutam tuz
  • yarım çay bardağı su

YAPILIŞI:

Fasulyeleri yıkayıp, süzün. Kenarlarını ayıklayın ve ortadan uzunlamasına 2'ye bölün. Düdüklü tencereye yemeklik kesilmiş soğanları, fasulyeleri, küçük küp şeklinde kesilmiş ve kabuğu çıkarılmış domatesleri, şekeri, sarımsağı (bütün halinde), kırmızı toz biberi, tuzu, zeytinyağı ve suyunu ekleyip, düdüklünün kapağını kapatıp, orta hararetli ateşte pişirin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder