21 Mayıs 2014 Çarşamba

UN HELVASI


Halamın meşhur un helvasını siz blog okuyucuları ile paylaşmak istedim. Kendisi un helvasını çok lezzetli yapar. Geçen gün yapıp bizlere de getirmiş. Bende hemen tarifini ve bütün püf noktalarını ondan öğrendim. Eğer sizler de un helvasından hoşlanıyorsanız, mutlaka denemenizi tavsiye ederim.




MALZEMELER:


  • 2 su bardağı un
  • 250 gram Sütaş tereyağı
  • arzu edildiği kadar dolmalık fıstık veya ceviz içi
ŞERBETİ İÇİN:
  • 2 su bardağı oda sıcaklığında su
  • 2 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI:

Geniş bir tencereye tere yağını koyun ve kokusu gidene kadar kızdırın. İçine unu ekleyin. Pembeleşene kadar kavurun. ( koyu kıvam olacak) Püf noktası: un ile tere yağını beraber kavururken, kaşıklan rahat bir şekilde karıştıra biliyorsanız, helvasınız kıvamını bulmuş demektir. Eğer rahat çeviremiyorsanız biraz daha tereyağı eklemeniz gerekir. 
Şerbeti için: oda sıcaklığında suda, şekeri eritin. Un kavrulunca hazırladığınız şerbeti unun içine yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Kapağını kapatın ve biraz dinlenmeye bırakın. Biraz dinlendikten sonra başka tencerede kavurduğunuz fıstıkları veya cevizleri ekleyip, helva tahta kaşıktan düşene kadar karıştırın. Kaşıkla şekil verin. Biraz soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun...  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder