28 Ekim 2014 Salı

KARAMEL TATLISI

Bugün erkek kardeşim bizi ziyarete geldiği için ona değişik bir tatlı hazırlamak istedim. Kendisi bir tatlısı delisi olduğu için hazırladığım karamelli tatlıya bayıldı. Tatlıya, üzerine hazırlanan karamel sos muhteşem bir tat veriyor. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.







MALZEMELER:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
KARAMEL SOS İÇİN:
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 paket krema (200 ml)
YAPILIŞI:

Yumurtaları ve şekeri geniş bir kapta iyice çırpın. İçine sırayla süt, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyin ve hepsini birlikte karıştırın. Dikdörtgen bir borcama hazırladığınız harcı döküp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Bir bıçak veya bir kürdan ile kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Pişince soğumaya bırakın. Karamel sos için, bir tavaya toz şekeri dökün ve hararetli ateşte karamel (koyulaşana) olana kadar pişmeye bırakın. Bütün şeker eridikten sonra içine suyu ekleyin. Şekere suyu ekleyince, şeker katılaşıyor. Su eklenmiş şeker erimeye başlayınca içine kremayı ve dövülmüş cevizi ekleyip, karıştırarak sos haline getirin. Biraz ılındıktan sonra kekin üzerine dökün ve kare şeklinde dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder