7 Mart 2014 Cuma

TAVUKLU NOODLE



Dünya mutfakları içinde en çok sevdiklerimden biri uzak doğu mutfağıdır. Hem kültürü, hem de değişik yemek türleri bakımından hep ilgimi çekmiştir. Bende bugün her zaman yemekten hoşlandığım bir yemeği yapıp, sizlerle paylaşmak istedim. Umarım sizlerde denersiniz ve verdiğim tariften mutlu olursunuz. 









MALZEMELER:

  • 1 paket noodle
  • yarım kilo tavuk göğsü
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı biber
  • 4-5 dal taze soğan
  • 1 adet havuç
  • yarım adet kabak
  • 1 adet küçük boy  piyazlık doğranmış kuru soğan
  • 4 diş  ince kesilmiş veya rendelenmiş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 muhallebi kaşığı susam yağı
  • 1 tutam rendelenmiş zencefil
  • yarım çay kaşığı acı sos (isteğe bağlı)
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam toz kırmızı biber
  • 1 tutam susam
  • 1 avuç kaju
  • 1 kase nişasta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:

Tavuk ,biberler, havucu, kabağı ve taze soğanı şerit şeklinde( julyen ) şeklinde kesin. Tavukları nişastaya bulayın. Tavaya veya vok tavaya zeytinyağ koyup, harlı ateşte iyice ısıtın. Önce tavukları ekleyip, kavurun. Hemen ardından sırayla doğranmış kuru soğanı ve havucu ekleyin. Biraz pişirdikten sonra  kabak, biberleri, taze soğanı ve sarımsağı ekleyin. Yüksek ateşte pişirdiğiniz için sebzeler çabuk pişiyor. En önemlisi sebzeler biraz diri kalmalı. Sonra zencefil, susam yağı, soya sosu, baharatları ve isterseniz acı sosu ekleyin. Bu arada kaynamış suda noodle 5 dakika pişirin. Noodle piştikten sonra süzüp hazırladığınız malzemeye karıştırın ve servis yapacağınız tabağa alın. Üstüne kaju ve susam ekleyin. Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Elinize sağlık, harika görünüyor! En yakın zamanda bende deneyeceğim.

    YanıtlaSil