Annem ile ben, her yaz kış hazırlığı yaparız. Sebzeleri ayıklayıp, temizleriz ve buzdolabı poşetlerine koyup, kışın kullanmak için dondurucuda saklarız.Yazlık meyvelerden reçel, domates sosu, kırmızı biber sosu, turşu hazırlarız. Kışında ihtiyacımız olduğunda veya canımız çektiğinde dondurucudan kullanırız. Bu şekilde hazırlamak rahat ve pratik oluyor. İleride bu hazırladığımız tatları da sizlerle paylaşacağım.
Bugün kolay bir yemek hazırlamak istedim. Bende bamya yemeği yapmaya karar verdim. Bildiğiniz gibi bamya C vitamini içerir. Kalp hastalığı riskini azaltır. Sinir sistemini korumaya yardımcı olur. Demir, kalsiyum ve magnezyum gibi mineralleri içerir ve bunun gibi bir çok faydası vardır. Ege de bamyayı bu şekilde hazırlamanın dışında, kızartarak ta yaparlar. Çok değişik ve lezzetli olur. Bir gün bamyayı kızartılmış şekliyle de sizlerle paylaşacağım. Umarım bugün hazırladığım yemeğini beğenirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum.
MALZEMELER:
- yarım kilo bamya
- 150 gram kıyma veya 250 gram kuşbaşı et
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy domates veya 1 çay bardağı domates sosu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 4 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
Düdüklü tencereye zeytinyağı dökün. Soğanları ve kıymayı ekleyin ve birlikte kavurun. Kıymalar kavrulduktan sonra kabuğu ayıklanmış, küp şeklinde kesilmiş domatesleri ekleyin ve domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Sonra sırayla kırmızı toz biberini, sarımsaklarını, bamyayı, tuzunu, limon suyunu ve en son suyunu ekleyin. Düdüklünün kapağını kapatıp, orta hararetli ateşte pişirin. (Herkesin düdüklü tenceresinin pişme hızı farklıdır) Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder