Karnabahar sebzesi ile ne çeşit yemek yaparsanız yapın, öyle bir tadı var ki her türlü yemeğe yakışıyor. Bende tavuk yemeklerinin yanına çok sık yaptığım karnabahar grateni sizlerle paylaşmak istedim. Misafirlerinize sunabileceğiniz çok lezzetli bir yemek. Denemenizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
MALZEMELER:
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 60 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- yarım litre süt
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam muskat
- kaşar
YAPILIŞI:
Karnabaharı buharda haşlayın. Başka tencerede beşamel sos hazırlayın. Tereyağını eritin ve un ekleyin. Unun kokusu çıktıktan sonra ocaktan alıp, bir miktar süt ekleyin. Un topaksız kıvama gelinceye kadar çırpıcıyla karıştırın ve tekrar ocağa alın. Beşamel koyulaştıkça içine bir miktar daha süt ekleyin ve bu işlemi süt bitene kadar tekrarlayın. Pişince karabiber, tuz ve muskat rendesi ile tatlandırın.
Pişen karnabaharları parçalara bölün ve borcama koyun. Üzerine hazırladığınız beşamel sosu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin ve pişmesine yakın üzerine kaşar rendesi ekleyin. Kaşarlar eriyene kadar pişirin ve servis yapın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder