17 Mart 2014 Pazartesi

BEZELYE ÇORBASI


Bugün yazdan hazırlayıp dondurucuya koyduğum bezelye ile çorba yapmaya karar verdim. Ben, her sebzeyi kullanıp değişik çorbalar yapmayı seviyorum. Bugün hazırladığım çorbanın yapılışı da çok kolay. Umarım sizlerde denersiniz.






 MALZEMELER:

  • 2 su bardağı bezelye
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 6 bardak tavuk suyu
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 50 gram tereyağı

YAPILIŞI:

Çorbayı hazırlayacağınız tencereye tereyağını  koyup, eritin. Yemeklik kesilmiş soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleştikten sonra 4' e böldüğünüz patatesi ekleyin ve kavurun. Sonra bezelyeleri ekleyip, kavurmaya devam edin. En son tavuk suyunu ilave edip, altını kısarak bir saate yakın pişmeye bırakın. Eğer suyu azalırsa sıcak su ekleyebilirsiniz. Çorbanız pişince blendar ile pürüzsüz hale getirin. İçinde kalan tortulardan gidermek için, başka bir tencereye tel süzgeçten geçirerek süzün ve karabiber, tuz ile tatlandırın. Tekrar ocakta 5 dakika pişirip, servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder