Babam Aydın'lı olduğu için bizde sebze kavurması çok yapılır. Özellikle bilindiği gibi ege bölgesinde ot çeşitleri ve zeytinyağı ile yapılmış yemekler ön plandadır. Bizde küçüklüğümüzden beri bu tarz yemeklere yemeğe alışkınız ve severiz. Bugün bende çok hafif olan bu yemeği hazırladım. Denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
- 2 adet kabak
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy soğan
- 2 yumurta
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam acı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
YAPILIŞI:
Kabakları ve patatesi küp şeklinde kesin. Geniş bir tencereye zeytinyağı koyup, soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleştikten sonra içine kırmızı toz biberi, kabak ve patatesi ekleyin ve kısık ateşte kavurun. Kavrulduktan sonra içine yumurtayı kırın ve harlı ateşte karıştırarak yumurta pişene kadar kavurun. En son tuz, karabiber tatlandırın ve servis tabağına alıp acı pul biber serpin. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder